به نقل از اینهبیتیت، این دختر که "جیتانجالی رائو" (Gitanjali Rao) نام دارد، موفق به توسعه یک سنسور شده که میتواند به طور موثرتری نسبت به روشهای پیشین، وجود سرب را در آب تشخیص دهد.
"رائو" امیدوار است که اختراعش بتواند به مردم سراسر جهان و جوامع مختلف در ایالات متحده که بیش از 5300 سیستم آب در آنجا آلوده به سرب هستند، کمک کند.
دو روش اصلی برای مردم ایالات متحده در جهت آزمایش آب آلوده به سرب وجود دارد: یکی نوارهای آزمایش سرب، که نتایج سریع و گاهی نادرست را ارائه میدهند یا روش دیگری که در آن نمونهای از آب را به" آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده آمریکا" (EPA) ارسال میکنند که این کار نیز امری زمانبر بوده و زمان زیادی طول میکشد تا نتایج آن ارائه شود.
این دانشمند جوان پس از مشاهده سختیهای والدینش برای آزمایش آب در خانه، تصمیم به توسعه این سنسور گرفت.
"رائو" با همکاری دانشمندان یک دستگاه تولید کرده است که از نانولولههای کربنی برای تشخیص سرب استفاده کرده و این اطلاعات را از طریق بلوتوث به یک اپلیکیشن تلفن همراه برای به دست آوردن اطلاعات فوری ارسال میکند.
این دختر 11 ساله قصد دارد تا اصلاحاتی بر روی دستگاه خود انجام داده و آن را در اختیار جوامعی قرار دهد که بیشتر به آن نیاز دارند.
او برای توسعه این سنسور همچنین موفق به کسب 25 هزار دلار جایزه نقدی شد.
]]>به نقل از تک تایمز، هوش مصنوعی در آینده نزدیک بسیار پیشرفت خواهد کرد. نانورباتهایی که به داخل بدن وارد میشوند، ممکن است انسانها را دارای قدرتهای ابر انسانی کند.
این تکنولوژی همچنین میتواند انسانها را قادر به کنترل اشیای محیط اطراف خود تنها با استفاده از مغز کند.
یک مخترع ارشد در مرکز نوآوری "IBM Hursley" پیشبینی کرد که نانوماشینهای هوش مصنوعی به زودی طی دو دهه آینده به منظور تعمیر و تقویت سلولها، استخوانها و عضلات بدن وارد بدن انسان میشوند.
نانو رباتها ماشینهای بسیار کوچک هستند. هزاران نانو ربات میتواند به اندازه قطر موهای یک انسان باشد.
محققان مطالعاتی در مورد پتانسیل این رباتهای کوچک در بهبود سلامت انسان انجام دادهاند. آنها در یک مطالعه که در مجله Nature در 30 اوت منتشر شده است، دریافتند که نانو رباتهایی که در مناطق تحت تاثیر سرطان کار گذاشته میشوند، میتوانند سلولهای سرطانی را تنها در یک دقیقه از بین ببرند.
"ویکتور گارسیا لوپز"، پژوهشگر موسسه شیمی دانشگاه "رایس" در هیوستون تگزاس آمریکا و همکارانش در مطالعه خود نوشتند: ما نشان میدهیم که ماشینهای مولکولی میتوانند از طریق دولایههای سلولی با استفاده از عملکردهای مقیاس مولکولی خود، بویژه اقدام نانومکانیکی، وارد بدن شوند.
در حال حاضر آزمایشهایی در حال انجام است که در نهایت میتواند به آزمایشات بالینی مربوط به انسان منجر شود و ممکن است راه را برای نجات جان بیماران مبتلا به سرطان هموار کند.
نانو رباتها در بدن انسان کار گذاشته میشوند و ممکن است حتی قدرت ابر انسانی و توانایی کنترل اشیا با ذهن را در آینده به ارمغان آورند.
"جان مکنامارا" از مرکز نوآوری "IBM Hursley" گفت که فناوری هوش مصنوعی ممکن است ظرف 20 سال آینده تا حدی پیشرفت کند که انسانها و ماشینها بتوانند به طور موثر به صورت ترکیبی با هم عمل کنند.
مکنامارا گفت که این نانوماشینهای هوش مصنوعی وارد بدن انسان میشوند و مزایای پزشکی فراوانی را شامل میشوند که میتوانند سلولها و اندامهای آسیب دیده را بهبود بخشند و احتمالا حتی آنها را تقویت کنند.
وی افزود که این فناوری زمانی که در انسان و در محیط اطرافش جاسازی شود، انسانها را قادر خواهد ساخت تا تنها با فکر و حرکات خود همه چیز را کنترل کنند.
مکنامارا گفت: ما شاهد ایجاد یک فناوری هستیم که میتواند با تکنولوژی بیولوژیکی ادغام شود و بنابراین بتواند توانایی شناختی انسان را به طور مستقیم افزایش دهد.
با این حال برخی از مسئولین در مورد پیامدهای ناخواسته هوش مصنوعی نگران هستند. برای مثال یک انسان ممکن است تصمیمات ماشین را بیشتر از خودش بپذیرد.
فیزیکدان نظریه پرداز، "استیون هاوکینگ" هشدار داده است که توسعه بیش از حد هوش مصنوعی ممکن است منجر به نابودی نژاد بشر شود.
]]>به نقل از گیزمگ، با وجود تمام دستاوردهای فناورانه بشری همچنان طبیعت میتواند بشر را شگفتزده کرده و در فناوری و کارایی گوی سبقت را از بشر برباید.
این اتفاق در تحقیقات محققان دانشگاه "ییل"(Yale) آمریکا رخ داده است و محققان با استفاده از موجودات فسیلی موجود در جلبکها و دستکاری آنها موفق شدند با افزایش میزان جذب نور در سلولهای خورشیدی آلی کارایی آنها را تا حد قابل توجهی بهبود ببخشند.
دیاتومها نوعی از فیتوپلانکتونها هستند که به آنها جواهر دریا نیز گفته میشود زیرا پوسته خارجی بدن آن از جنس سیلیس شیشهای است که سبب درخشان شدن آنها در نور آفتاب میشود.
با توجه به تعداد بسیار زیاد این موجودات در اقیانوسها و آبهای شیرین سراسر دنیا، میتوان از آنها به عنوان بهترین منابع بهبود فوتوولتائیکها نام برد.
"لیندسی مکمیلان"( Lyndsey McMillon) محقق ارشد این تحقیق در رابطه با این جانوران جالب گفت: واقعا شگفتانگیز است که این چیزها در طبیعت وجود دارد. با استفاده از آنها میتوان نور را به دام انداخت و با قرار دادن آنها در سلولهای خورشیدی، راندمان آنها را تا حد زیادی افزایش داد.
سلولهای خورشیدی فتوولتائیک دارای یک لایه فعال از پلیمرهای آلی هستند که هزینه ساخت آنها بسیار کمتر از سلولهای خورشیدی عادی است اما خروجی آنها کمتر از سلولهای عادی است.
دلیل این موضوع این است که قطر لایه فعال باید بسیار نازک و کمتر از 300 نانومتر باشد تا تبدیل انرژی با نرخ بهتری انجام شود. در گذشته محققان تلاش میکردند با استفاده از نانوساختارهای مختلف این مشکل را رفع کنند اما نتایج راضیکننده نبود.
به همین دلیل محققان دانشگاه ییل به سراغ طبیعت رفتند. دیاتومها علاوه بر توانایی به دام انداختن پرتوهای نور میتوانند تا حد زیادی در پراکنده کردن نور نیز موثر باشند. محققان دریافتند که این مواد میتوانند با قطر بسیار کمتری به همان میزان انرژی تولید کنند و در واقع صرفهجویی تا بالاترین حد ممکن امکانپذیر شود.
"مکمیلان" در رابطه با روش به کار رفته گفت: ما توجه شدیم که تمرکز درست به چه ترتیبی باید انجام شود و چقدر از این مواد برای بهبود کارایی سلولها مورد نیاز است.
وی افزود: نتایج فوقالعاده امیدوارکننده هستند زیرا قیمت لایه فعال و مواد سازنده آن بسیار بالاست و همچنین تولید آن فرایند بسیار پیچیدهای دارد که تادیوم تمام این چالشها را حل میکند و گاهی با ترکیب کردن آن با مواد مختلف کیفیت آنها بهتر شود.
نتایج این تحقیق در مجله Organic Electronics منتشر شده است.
]]>
به نقل از پیپل دیلی آنلاین، محققان چینی ادعا می کنند نوع جدیدی از برنج پرورش داده اند که ارتفاع آن به ۲.۲ متر می رسد.
این برنج غول پیکر قابلیت تولید دانه های بیشتری دارد زیرا ارتفاع آن ۵۰ درصد بیش از یک گیاه معمولی است.
گروهی از محققان انسیستو کشاورزی مناطق استوایی، آکادمی علوم چین برنج غول پیکر را به طور آزمایشی کاشت و برداشت کردند.
به طور متوسط ارتفاع گیاه برنج جدید به ۱.۸ متر رسیده و بلندترین آنها نیز ۲.۲ متر است. کارشناسان از یک گیاه برنج غول آسا بیش از ۵۰۰ دانه برنج برداشت کردند.
شیا شینجی، یکی از محققان شرکت کننده در این پروژه معتقد است محصول برنج غول آسا در هر هکتار بیش از ۱۱.۵ تن خواهد بود. به گفته او چنین میزان محصولی، ۵۰ درصد بیش از محصول گیاه های معمولی برنج است.
محققان چینی برای تولید این برنج از فناوری های جدید مانند جهش ژنتیکی و هیبریداسیون میان انواع مختلف این گیاه در سراسر جهان استفاده کرده اند.
درحال حاضر هر هکتار زمین تحت کشت برنج برای ۲۷ نفر غذا تامین می کند اما با کشت برنج های غول آسا تا ۲۰۵۰ میلادی یک هکتار می تواند برای ۴۳ نفر غذا تامین کند.
]]>
به نقل از گیزمگ، صداهای ما به طور فزایندهای برای شناساییهای بیومتریک مورد استفاده قرار میگیرند، اما با این حال عاری از خطا نیستند. به عنوان مثال، افراد میتوانند با ویرایش یا تقلید از صدای ما، آن را جعل کنند.
این فناوری که VAuth نام داشته و توسط یک تیم به رهبری پروفسور کانگ شین، توسعه یافته است، میتواند به شکل گردنبند، هدفون یا قطعهای که به عینک متصل میشود مورد استفاده قرار گیرد.
این فناوری در هر شکلی که باشد شامل یک شتابسنج میشود که ارتعاشات ظریف در پوست چهره، گلو و قفسه سینه کاربر را به هنگام صحبت کردن تشخیص میدهد.
مطابقت این ارتعاشات دقیق با صداهای خاص، یک امضا و اثر انگشت محسوب شده و برای هر نفر منحصر به فرد است.
Vauth میتواند با روشهای معمولی شناسایی صدا ترکیب شود تا یک سیستم ترکیبی بسیار امن ایجاد شود.
نتایج آزمایشات آزمایشگاهی که بر روی 18 نفر با 30 فرمان صوتی انجام شد نشان میدهد که Vauth میتواند با دقت 97 درصدی صداها را شناسایی کند.
این دانشگاه درخواست خود را برای ثبت این اختراع ارائه کرده و برای تجاری سازی این فناوری به دنبال شرکای تجاری میگردد.
]]>به نقل از فیز، محققان موسسه "ماکس پلانک" در آلمان در بررسیهای خود متوجه شدند تعداد کهکشانهای دوکیشکل بیشتر از تصورات پیشین دانشمندان است.
در ذهن بسیاری از افراد کهکشانها صرفا شبیه به کهکشان راه شیری هستند که به صفحههای بسیار بزرگی محدود میشوند که در حال گردش به دور مرکز صفحه هستند. اما این کهکشانهای مارپیچی دیسکی تنها نوع کهکشانها نیستند و اشکال متنوعی از کهکشانها در جهان وجود دارند.
محققان موسسه ماکس پلانک آلمان در بررسیهای خود متوجه شدند که یکی از کهکشانهایی که تعداد آنها بسیار بیشتر از تصورات دانشمندان است، کهکشانهای دوکیشکل هستند.
این کهکشانها همانند یک سیگار برگ به دور محور مرکزی خود میچرخند و شکل دوک نخریسی به خود میگیرند.
تیم تحقیقاتی موسسه ماکس پلانک به سرپرستی "آتانسیا تساتسی"( Athanasia Tsatsi) با استفاده از دادههای نقشه بیش از 600 کهکشان که به نقشه "کالیفا"(CALIFA) مشهور است، موفق شدند هشت کهکشان دوکیشکل جدید را شناسایی کنند و تعداد این کهکشانها را از 12 مورد شناخته شده به 20 مورد برسانند.
با استفاده از دادههای باکیفیت این تیم محققان نحوه شکلگیری این کهکشانها را مشخص کردند.
در حالت کلی کهکشانها با ادغام شدن در یکدیگر بزرگ میشوند و برای آنکه یک کهکشان دوکی شکل بگیرد باید دو کهکشان دیسکی بزرگ با زاویه مناسب در هم ادغام شوند.
در پی جاذبه ایجاد شده بین دو کهکشان و ادغام آنها یک کهکشان به عنوان محور مرکزی قرار گرفته و کهکشان دیگر به دور آن همانند دوک چرخش میکند.
محققان قصد دارند در آینده با بررسیهای گستردهتر به کشف نمونههای بیشتری از این کهکشانها بپردازند.
نتایج این تحقیق در ژورنالهای Astronomy و Astrophysics منتشر شده است.
]]>